YURTDIŞI HİZMETLERİ

ULUSLARARASI KARGO TAŞIMACILIĞI – BEYANNAMELİ ÇIKIŞLAR

Has Kargo Yurtdışı Hizmetler kapsamında tüm dünyaya numune ve doküman taşımacılığının yanı sıra, ithalat ve ihracat amaçlı ticari kargoların nakliyesinde de, talebinize göre hava ve karayolu alternatifleri sunulmaktadır. Komple veya parsiyel gönderim yapılabilmekte, uygun maliyetlerle çözüm üretilmektedir.

Hava Kargo (Air Freight): Forwarding hizmeti sunan Has Kargo, Hava Kargo ile minimum kilodan komple uçak yüklemesine (charter) kadar, dünyanın tüm hava limanlarına ithalat ve ihracat taşımacılığı hizmeti sunmaktadır.
Bu hizmet öncesinde, kendi yetkilendirdiğiniz bir gümrükçü vasıtasıyla göndereceğiniz ürüne ‘Beyanname' açtırmanız ve tüm yasal işlemlerini tamamlatmanız gerekmektedir.
Bu işlem sonrasında, gönderinin yurtdışı edilmesi ve gideceği ülkedeki son varış noktasındaki gümrüklü sahaya kadar ulaştırılması kısmından, Has Kargo sorumlu olacaktır.
Limandan limana teslimatın yanı sıra, adrese teslim hizmetimiz de bulunmaktadır.

Karayolu Kargo: Has Kargo, gelişen sınırsız hizmet anlayışı kapsamında kara nakliyesi ile parsiyel ve komple ithalat/ihracat taşımacılığı da yapmakta, bu hizmeti kapı teslim, depo teslim ya da gümrük teslim olarak gerçekleştirmektedir.
Gümrük teslim hizmetinde, kendi yetkilendirdiğiniz bir gümrükçü vasıtasıyla göndereceğiniz ürüne ‘Beyanname' açtırmanız ve tüm yasal işlemlerini tamamlatmanız gerekmektedir.
Bu işlem sonrasında, gönderinin yurtdışı edilmesi ve gideceği ülkedeki son varış noktasındaki gümrüklü sahaya kadar ulaştırılması kısmından, Has Kargo sorumlu olacaktır.

Ticari Kargo Gönderimi: Gönderilen tüm ticari kargolar gümrüğe teslim edildikten sonra, gönderici firma tarafından düzenlenen ordino belgesi, kargo alıcısına veya yetkili kıldıkları komisyoncusuna teslim edilir. Alıcı, gümrükte gerekli işlemleri yaparak, tahakkuk eden vergileri ödedikten sonra kargolarını alabilir. Gönderilen ticari kargoların mutlaka müşteri faturası olmalı ve faturalarda mutlaka KDV'nin tahakkuk ettirildiği kontrol edilmelidir. Ticari kargolar eğer ihracat amaçlı gönderiliyor ve gönderici daha sonra ihracat ile ilgili belgelerle vergi dairesinden KDV'sini iade alacak ise Yurtdışı Hizmetler Müdürlüğü ile diyaloğa geçilerek ihracat işlemi yapılması sağlanır.
Aynı durum, gönderici müşterinin KDV'siz fatura kestiği durumlarda da geçerlidir.

Gümrük Bilgileri: Uluslararası gönderiler genel olarak bir ülkeden diğer ülkeye gönderilen yükler olarak tanımlanır. Bütün uluslararası yükler gümrüklerde işleme tabi tutulurlar. Tüm dünya ülkeleri gümrüğünde yükler içerikleri ve değerleri bakımından kontrol edilir. Gerekli görünen yükler varış ülke gümrüğü mevzuatı gereğince vergi ve masrafa tabi tutulurlar. Tüm Kargolar ile ilgili varış ülkesinde oluşabilecek vergi ve masraflar aksi belirtilmedikçe alıcıya aittir. Önceden belirtilmesi halinde varış ülkelerinden alınan onay doğrultusunda gümrük vergisi ve masrafları da gönderici tarafından da ödenebilmektedir.

Yurtdışı Gönderilerinizde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

  • Gönderici ve alıcının adres bilgileri, telefon numaraları ve alıcının posta kodu eksiksiz olmalıdır.
  • Doküman harici tüm gönderilerde Proforma belgesi hazırlanmalıdır. (bakınız; proforma faturanın hazırlanması)
  • Gönderinin içeriği ve değeri kesinlikle yazılı ve imzalı olmalı, tüm detaylar eksiksiz beyan edilmelidir. Aksi takdirde teslimat gecikmesi yaşanabileceği gibi, ekstra ücretler göndericiye veya alıcıya yansıtılabilir.

Proforma Faturanın Hazırlanması:

  • Alıcı kişi ve firmanın açık ismini, adresini ve posta kodu da dahil olmak üzere yazınız.
  • Konşimento numarasını, paketlerin sayısını, tüm gönderilerin toplam ağırlığını ve her paketin boyutunu yazınız.
  • Eğer gönderdiğiniz malzemenin gümrük tarife numarasını biliyorsanız, lütfen bu bölümde belirtiniz.
  • Gümrük işlemlerinin çabukluğu ve havayollarının güvenliği açısından gönderdiğiniz malzemenin açık ve tam tanımını vermeniz çok önemlidir. Tam tanımlanmamış malzemeler, gümrük tarafından daha detaylı inceleme için alıkonulabilmekte ve istenmeyen gecikmelere neden olmaktadır.
  • Beyan edilen malzemeden toplam kaç adet gönderdiğinizi belirtiniz.
  • Lütfen gönderdiğiniz malzemenin en azından yenilenmesi durumundaki piyasa değerini Amerikan Doları cinsinden belirtiniz. Burada belirttiğiniz değer, Göndereni Koruma Sigortası talep ettiğiniz takdirde, sigorta değerine esas alınacaktır.(Bu bölüm gümrük için gereklidir.)
  • Gönderenin isim ve adresini eksiksiz olarak yazınız. Bu bilgi, bazı ülkeler için büyük önem taşımaktadır.
  • Gönderdiğiniz malzemenin ne amaçla gönderildiğini belirtiniz.(numune ,satış , test ,tamir v.s.)
  • Malzemenin üretildiği ülkenin adını yazınız.
  • Proforma gönderiyi yapmakta olan sorumlu kişi tarafından imzalanmalıdır.